21 Nisan 2009 Salı

uyanmak için araba alarmı kuran göt!bacımafedersin

bizim mahallede olduğuna inanıyorum. her sabah, 7:13'e kurmuş pezevenk, öttürüyor. 90'lardan bir klasik haline gelmiş şu parçayı dinliyorum her sabah: "vooiii voiii voiiii daaaat daaat daaaat civcivcivcivcivciv aaaaaaai aaaaaaaaaai". hangimiz araba alarmı duyduğunda, bir sonraki gelecek kısmı tahmin etmez ki? bu araba alarmının melodisini bulan kişiye, devlet sanatçısı ünvanı verelim, iki dakika sonra bu ünvanı geri alıp, en yakın erkek öğrenci yurdunda traş köpüğüne bandırıp ıslak havluyu teninden ıskalatalım.

ya da bir diğer ihtimal, her sabah bir tane hırsız var, arabayı soymaya çalışıyor. ve bu hırsız işine saygılı, 8 - 17 çalışan bir lavuk galiba. eğer böyle bir durumsa, "nedir abi bunun cezası? kaç yıl yatarsın yakalanırsan?" diye soracağım, 6 ay falan çıkarsa, "ver abi şu lavabo pompasını, bunla yapılmaz ki ama" diyip, vuracağım çekici cama. hadi selamün aleyküm diyip, halkın uykusunu kurtaracağım. tam bir kahraman gibi, halkım için, halkıma rağmen. maphusluk çekmeye razıyım.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Dedikodularda senin a3 aldığın yazıyordu yeni arabana alışamadın herhal benjcev efendi.

biz okuyoruz allah arttırsın
a3 ü alan sabah uyansın...

ceketli ali dayi dedi ki...

Uyanmak zorunda olduğu için hırslanan, bu hırsını diğer insanların uykusundan çıkartmak için geceki işkembe çorbasını ve envai çeşit alkolün emilim sonrası fazlasını tuvalete bırakan adam tanıyorum. Gürültüden, kavurucu güneşten, hatta araba alarmından dolayı bile uyanırım, dert etmem. ama ileş kokudan dolayı uyandığım çocukluk günlerimi asla unutamam. Uyanmaların en kötüsüdür.