8 Mart 2009 Pazar

internette 'aksilik'i aratanlar için bilgiler

aksiliğe giriş/ tüm insanları alakadar eden genel bilgiler

Aksilik çok eski çağlara dayanır. Dünyanın meydana gelişinden günümüze uzanan bir tarihsel gelişimi vardır. Gittikçe gelişmiştir hakikaten. İlk insanlar o kadar aksi değillerdir. En fazla elma yemişlerdir, o da bir şey değil. Ha noldu, elma yediklerini saklamak için oralarına buralarına pisliklerini sürdüler, insanoğlu kıllı bir yaratık haline geldi. Gene Havva iyi de, Adem tutmuş yüzüne sürmüş. Hepten aksiymiş o.

Daha sonraki dönemlere baktığımızda maden devrinin bunların arasında en belalısı olduğunu görürüz. O arada yazı, para, ateş falan bulundu. Aksiliğin önünü açacak gelişmeler oldu hep bunlar. Para bunların arasında en şeri, en nüsibeti.

Miladtan sonra işte malum hemen İsa'yı ispitlemeler, çarmıha germeler falan. Aksilik nasıl da gelişiyor bak görüyor musun? Ulan milat yeni olmuş, daha yolunbaşındasın. Elmadan çarmıha geldin. Daha neler olacak du bi bakalık.

Sonra işte büyük imparatorluklar kuruldu. Kendi kendilerine bir takım aksilikler içerisine girdiler. Yok haçlıydı, yok cihattı, orayı da alayım, burayı da ele geçireyim. Sen önce bi kendine bak. Sonra coğrafi keşif diye bir dalga çıkardılar, gemiyi bulan kendini okyanusa vurdu. Neyniyon sen Ümit Burnu'nu? Aksiliğin de ebesini s.ktiniz sömüre sömüre. Aksilikten çıktınız başka bir şey oldunuz şerefsizler.

Daha bu işin Hitler'i var, ne bileyim Kenan'ı var. Aksileştikçe aksileşin, aman eksik kalırsınız. Bülent Ersoy, sana da diyorum. Aksileş.

Nitekim günümüzde herkes bir parça aksidir. Melaike gibi adamın bile aksileştiği durumlar vardır. Aksilik durdurulamıyor. Kıyamet alameti çünki.

daha mahalli aksilikler

Günlük hayatımızda karşılaştırğımız en aksi insanlar müdürlerdir. Bunları doktorlar ve hemşireler izler.
Erkekler maç izlerken fena halde aksi olurlar. Tuttuğu takım 7 kişiyken 7-0 önde olsa bile aksilikten ödün vermezler. Fazla muhattap olmamak lazım,"kırmızı kart versene orosğu çocuğu!" dediğinde "bu hakem çok pezevenkmiş" gibi onay cümleleriyle karşılık vermek gerekli. Beni dinle sen bacım. Birasını, çerezini koy önüne; he he de geç.

Kadınlar kıskanınca fena aksi olurlar. Bu kadar açık ve net. Öteki zamanlarda çok iyidirler ve bu yazı tamamiyle nesnel bir yazıdır.

Gözümüzü televizyona çevirirsek Erol Büyükburç ve İbrahim Tatlıses gözümüzün önünde birer aksilik abidesi gibi durmaktadırlar. Aziz yıldırım ha keza.
En güzeli Erol Evgin gibi olmak. Zerre aksilik yok adamın kanında. Keşke hepimiz Erol Evgin olabilsek. Dünyamızın buna ihtiyacı var.

Hiç yorum yok: