9 Şubat 2009 Pazartesi

türk dili ve edebiyatı quiz (çelişkiler keskinleşti)

"benjcev, olan biteni sessizce izledi. neden sonra aklına esnemek geldi ve hunharca oracıkta esneyiverdi. arkadaşları ona esnek benjcev derdi. içinden "şu dar-ı dünyada yönetici olmak, büyük bir sistemi idare etmek de varmış" diye iç geçirdi. sovyetler berlin'in içlerine doğru ilerse de, ivan sergeinkov'dan hala ses çıkmamıştı. belki de şu anda nazi kampında esirdi, veyahut varşova üzerinden italya'ya seyirtmiş, oradan da fas'a kaçmıştı. zaten ivan sergeinkov berlin'in içlerine doğru ilerleyen sovyet ordusunun "agam hafızım, berlin'in içinden misin, yoğusa köyünden misin?" geyiklerinden de tiskinmişti. sinirli adamdı ivan.

dışarıda yağmur, adeta pencerede küçük bilyeleri yuvarlıyordu, benjcev'in içerisinde ise sabahtan beri anlam veremediği bir huzursuzluk vardı. bu sıkınıtısını, sabah kahvalatısında yediği, dün akşamdan kalma lahana kapuskasına verdi. soda içmesi gerekiyordu. çaresiz bir ceylan gibi çay ocağını aradı ve o an ağzından şu iki kelime dökülüverdi:
+ bre yımırcık aazlılar, iki saat önce bir soda istedik, hala gelmedi. burada ifrazat mı geçiriyoruz yoksakalp şıpazmı mı, kimsenin umrunda değil.

benjcev, tekrardan olan biteni izlemeye koyuldu. olan biten dediği de, öğlenin sıcağında çomağıyla oynayan salak çocuktu. hani yağmur yağıyordu diyebilirsiniz. siz de az cin değilsiniz ha. işte küresel iklim değişikliği bu arkadaşlar. işte premier lig bu."

yukarıdaki parçayı boşverin, can dündar'ın bugün kaleme almış olduğu makaleye göre yazar hakkında neler denebilir? yazar burada kime seslenmiş veya ünlenmiş? içerlemiş de olabilir. veya kolaya kaçıp, bayrağa mı seslenmiş?

a. benjcev, sayı saymayı bilmeyen, asabi bir yöneticidir.
b. rus ordusu, geyikten anlamayan ciddi insanlardan oluşur.
c. nazi kampında çadır kuranı kurşuna dizerler, bilemedin yokuştan aşağı yuvarlarlarlarlar..laaar (yuvarlanma efekti verdim c şıkkına/ iki dakika pas yapın allaşkına).
d. benjcev, sabah kahvaltısında lahana kapuskası yiyecek kadar zevk düşkünü, lahana müptelası, lezzet gurmesi biridir.
e. ivan sergeinkov kim lan. sanki wimbledon açık'ta ilk turda elenen tenisçi ismi gibi.

sonuçlar, yarın ganyancı'nın dostu, tjk beygir gücü gazetesinin kenarında. böyle boşluk oluyor ya, hani not falan alırsınız, yetiştirebilirsem, bugün sinsice matbaaya girip oralara yazıcam. böyle bir hizmeti de başka bir yerde bulamazsınız.

ayrıca türk dili ve edebiyatı dersinin quizi olmaz, talebe-ül tespiti olur. çelişki budur.

Hiç yorum yok: