26 Şubat 2009 Perşembe

...

.
"internet sosyalliği", yaşanılan hayatın dışında ama bir o kadar da kendisi gibi zahiri görüntüden ibaret bir gerçek oldu. gerçek hayatında bir s.ke derman olamayan, 3 verseniz ikisini geri getirecek birisini ise g.tüne sokacak insanların kimliği oldu.

internet sosyali bu insanlar kendilerini tanımlarken bile "sözlükçü", "blogger", "fotoları için tıklayınız osbircisi" gibi tanımlar kullanmaya başladılar. herhangi bir yerinden dokunamadıkları hayatlara yorum yapmayı, yakınından uzağından geçemeyecekleri gerçekliklere müdahil olmayı başarabileceklerini düşünürler. ve sonra kendi hayatlarına çeki-düzen vermekten, değiştirmekten aciz olan, bildiği en siyasi cümle "amerika dünyayı yönetiyor be abee" den öte olmayan, milletini sevdiğini her bayramda balkonuna bayrak asarak gösterdiğini düşünenlerdir aynı zamanda. tutarsızlıktan öte yaşamları yoktur. hıncal uluç'u entelektüel biri sanırlar, arada "lost" izleyip kültürel birikim edinirler. facebook'tan da insanları tanırlar. t-shirtlerini de içine sokar bu adamlar ha.

işte sırf bunlar yüzünden, yorum denetimi etkinleştirildi. herkesten özür dilerim.

5 yorum:

Habp dedi ki...

Adam haklı!

Adsız dedi ki...

sonuna kadar haklı. ben entelektüel değilim ama haşmet öyledir bak.

Obicen Kenobi dedi ki...

Ya bizim lokal networkte de bi güvenlik işi vardı, bi el atar mısın arkadaşım??

Hıncal'ı vurmadılar mıydı ya? Yaşıyo mu o?

benjcev dedi ki...

@Karakancalos

vurdular abi. güvenlik işi derken, lokal derken? sizin lokalin kapısında bodyguard mı olacağaım? pek anlamam da bilgisayar işinden.

Obicen Kenobi dedi ki...

Kardeşim daha geçenlerde;

Birlerle anla beni,
Sıfırlarla yargıla,
Hani benim fuzzy logic'im nerde

diye analog computer'a ağıt yakan sen değil misin? Şimdi de anlamıyorum diyorsun.

Damsız alma kimseyi, gerçi ücret toplama konusunda sıkıntıların var gibi ama giriş de ücretli, canlı müzik var lokalde...