29 Mayıs 2009 Cuma

tartışmada ölümlere yol açan "ya bırak ya" sözü

şimdi demek istediğimi, lafı uzatmadan hemen anlatmak istiyorum. çünkü aklım acaip derecede karışık. olm manyak mıyız lan biz, aklımıza gelen bir şeyleri geliyoruz buraya yazıyoruz? amacamız ne lan bizim? ne bok yiyoruz burada, f16_incirlik kim? ayrıca şu siteden bir bok gelirimiz de yok, hali hazırda pek giren çıkan da yok ki raklam alalım. gerçi alacağımız reklam da "penis enlargement"tan başkası olmaz, o da bahtımıza türkçe olur, bannerde durur rezillik abidesi gibi "elektrikli süpürgeye son, malabadi köprüsünü tıbbi yöntemlerle büyütüyoruz" yazısı...

***

burada bazı fikirlerimi ifade eden yazılar olacak. kompozisyonum giriş - gelişme - oruç şeklinde olacak. ama şu an konuyu tam açamıyorum. iftar olmadı.

***

o değil de, ilkokulda şiir okuturlardı sabi sübyanlara. böyle böyle kaybettik edebiyata olan yatkınlığımızı. misal trafik haftası, şiir okuyacak çocuk çıkıyor kürsüye, başlıyor:

TRAFİK (çocuk başlığı diğer mısralarından daha çok bağırıyor)
kırmızda dururum (burada da bağırıyor)
sarıda hazırlanırım (burada da bağırıyor. ayrıca ne hazırlanması ya, mına koim öss ye girecek sanki. "hanım, sarı yandı, tedariği hazırla, yürüyüşümüz başlıyor")
yeşilde geçerim. (burada da bağırıyor)
sen ne iyisin polis amca (burada iyice çığrından çıkıyor)
hataları affetmezsin polis amca...


şöyle bir tartışma hayal edelim:

+ bence, hüseyin çimşir orta sahada bir maestrodur, dinamodur.
- fakat, ortada bir muhammed hamidu gerçekliği var. görmezlikten gelemezsin.
+ ya bırak yaaaa...
- ama total futbolun, toplu hücum toplu defans..
+ ya bırak yaaaa...

veyahut:

+ adanalı dizisi, gerek dramaturjik açıdan, gerekse sinamatografik yönden, türkiye'nin avrupa'da tanıtılmasını sağlayan değerli bir eseridir. oyuncu kadrosunun mükemmelliği, adanalılık şövenizmi ile birleşince ortaya bir baş yapıt çıkmıştır.
- fakat, soundtrack olarak kullanılan "fark vaaaar!" şarkısını saadet partisi de kullanmıştı. "gözüme görükmeee engeen,gıza sarıldın he mi?" diyen adamın ne farkı vaar.
+ ya bırak yaaa.
- a.cık seni öyle s.kerim ki. he mi? öyle mi?
+ ya bırak yaaa.

argümanını skeyim senin. neyin haklılığı peşindesin böyle? nereden geliyor bu iraden?

ya bırak yaa..

1 yorum:

veysel kor markette dedi ki...

sevgili benjcev, olaylara tek taraflı bakmanıza akıl sır erdiremiyorum. zira tartışma esnasında gerçekten de muhatabının omzuna elini koyan bir insansınız. ayrıca konuşma esnasında suratımızın muhtelif yerlerinde yaşadığımız ani ısınma ve soğumalar, konuşurken tükürdüğünüze dair apaçık bir işarettir. bu şartlar altında "ya bırak ya"dan daha değerli bir kaçış yolu varsa buyrun siz söyleyin.

sizi, demirbaş şarlken ve arslan yürekli richard'a havale ediyorum.