5 Aralık 2008 Cuma

çömelmiş adam


biraz önce, isim verip reklama girsin, binlerce okuyanımız olduğu içün haksız rekabet olmasın istemiyorum, çalıştığım şirkette, acil durum tatbikatı oldu. nedir acil durumlar? işte midende hazımsızlık, fermuarı açık unutma, deprem, yangın, sonra sel baskını, çığ düşmesi, teelvizyonda kral tv'nin açılması, süleyman demirel- nazmiye demirel çiftinin cinsel yaşamı gibi acil durumlarda yapılması gerekenleri yaptık.

ama birader, ben sana diyiverem, her acil durumda ilk yapılması gereken eylem çömelmek. ulan deprem oluyor, ateşler çıkıyor; sanki bize köpek saldırmışçasına muamele ediyoruz, çömeliyoruz, belki de çömeşiyoruz. (çömeşmek işteş bir fiildir, karşılıklı çömelmek anlamına gelir)

hayır, biraz önce "büzinus müzınıs" diye aksanlı aksanlı inglizce konuşan adamın çömeşip kafasında klasörle gülümsediğini görünce, insanın hali hazırda tiskinmiş olduğu kapitalizme küfürler yağdırası geliyor.

bence marx'ın das kapital'i yazmasında bu adamın etkisi büyük. bir marx, bir engels bu adamlar kolay bulunan adamlar değil. baksan sakal bırakmış adam. yazıma marx'ın "komünist manifesto"sundaki sözlere ithafen şu cümleyle bitiryorum:

"avrupa'da bir hayalet dolaşıyor. çömelmiş adam hayaleti."

Hiç yorum yok: