10 Eylül 2009 Perşembe

alt aşortman

bir araştırma yapmışlar. ortalama bir alt aşortmanın, kaç farklı g.t gördüğü üzerine istatistiki bilgiler sunmuşlar. cümlelerdeki öznenin gizliliğinden, sadece "onlar"ı çıkarabiliyorsunuz şimdilik. araştırma, süheyl ve behzat uygur kardeşler ve komedi dans üçlüsü'nün ortak ürünü. işsizlikten kafayı kırmışlar.

1. öğrenci evlerinde alt aşortman olgusu: "sahibine ait olmamak" olgusu dünya üzerinde iki şekilde görülür: fantezi müziğin derebeyi doğuş'un vücudunda ve öğrenci evindeki alt aşortmanlarda. bir öğrenci evinde herhangi bir alt aşortman, kamunun malıdır. bir tek sahibi kullanamaz onu, eve gelen öğrenci arkadaşlar, akademisyenler, sevgililer, sevgili çiftler (yeni oldukları için, bir dona girebiliyorlar), tesisatçılar, herkes giyer o aşortmanı. aynı şekilde, doğuş'un kafası da kendisi dışında herkesten örnekler içerir.

öğrenci evinde bir alt aşortmanın kaç farklı g.t gördüğüne dair çeşitli bilgiler var. en çok inanılan ise 100 ila 150 arası. sonrasında, aynı aşortmanın kendi kendini yok etmesi ise hala bilim adamlarınca açıklanamıyor. (bilim adamları köfti olunca, aşortman napsın minisküsem)

2. genç irili bir ailde alt aşortman: mirastır. fakat babadan oğula değil, oğuldan babaya ordan da mümkünse dedeye aktarılır. "bedeni kanun" dedikleri bu olsa gerek. aşortman babaya geçince form değiştirir. paçalar kıvrılır, g.t kısmı genişler, diz kısımları 2 metre önden gider. isterse adidas olsun o, giderek "ökkeş penye ve tuhafiye" markasını alır. adidas hiç boşuna kasmasın messi'yle reklam yapayım falan diye. koysun bir tane genç irisi babasını, balkonda otururken, satışları %200 artmazsa, ben de mustafa sandal değilim.

3. gittikçe asosyalleşen alt aşortman: bu alt aşortmanı gelişim açısından değerlendirdiğimzde duygusal diyebiliriz ve bu yüzden de kendimizi bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde pek rahatlıkla bulabiliriz. alt aşortmana duygusal diyen de kesin başka bir sorun vardır. ayrıca ruh ve sinir hastalıkları ismi insanı acaip korkutuyor ismail dambıllım, sen ne dersen de. ruh hastalığı ne olabilir lan?

neyse, bu kategorideki alt aşortmanlar, ilk başta "dışarsı aşortmanı" olarak nitelendirilen, gündelik işlerde pek giyilmeyen, ortamlara akarken "abi ben acaip sportif biriyim" havası yaratmak için alınmış giysilerdir. gittikçe, bu aşortmanlar bakkala giderken giyilmeye, ev içinde giyilmeye ve en sonunda uykudayken giyilmeye başlar. içine kapanır, evden çıkmaz olur bir müddet sonra. bir gece onla uyuduktan sonra, sabahında onu g.tümüzde bulamayız. çekmiş gitmiştir, annenin ellerinde bir yer bezi olmuştur. burada anlatılan anne de nasıl bir psikopatsa, yer bezi ihtiyacını uyuyan yavrucağının g.tünden karşılıyor. (annene lastiksiz yerinden bir metrekare aşortman ver yieavrum)

**************

neyse, çok uzatmak istemiyorum. sinirlendim bak şimdi. bir alt aşortman verin de, şu koltuğa kıvrılıp uzanayım. olur olur, kardeşinin de olur.

düdük gibi oldum.

2 yorum:

hiç kimse hakkında her bi şey dedi ki...

hepsi birbirinden yerinde, birbirinden başarılı tespitler! bravo!! :)

Obicen Kenobi dedi ki...

Niyork Tayms
"Derinleşen alt aşortman krizine nefis bir yaklaşım. İbret aldık..."

Herıld Tirbün
"Siyaaaaah!!"

Kapalı Tirbün
"Beyaaaz!!"

Kızılay
"Öğrenci evlerindeki bu acı durumun farkında değildik. En yakın zamanda alt aşortman yardımları dağıtılmaya başlanacaktır"

Alt Aşortman Üreticileri Odası Başkanı
"Üretimimiz katlanarak çoğaldı, sağolsun aksi..."