4 Eylül 2008 Perşembe

içip içip traktörle kanala uçan köylüler

bitmedi arkadaş.
ne halis mulis "kabazlılı adam yapımı rakılar" tükendi memleketimde, ne alkolizme deva bulundu ne de kanallar, traktörler, tırpanlar..
geçenlerde halibrağam enişte olarak bilinen alkol müptelası kişi gene dehşet saçtı. traktörle kanala uçan, düşen değil, uçan halibrağam enişte sol ayak tarak kemiğinde tespit edilen 2 kırık ile üç ay bağlardan, iki ay şeftali bahçelerinden, dört saat de keş ümmet'in kahvesinden uzak kaldı. "motur eşliğindeki alkolik insanlarımız ve demirköprü barajı sulama kanalları" federasyonuna itiraza giden halibrağam enişte'nin menajeri sağ eli boş döndü. sol elinde ise zıbık mustafa'nın bahçesinden aşırdığı ham erikleri saklıyordu.

sülale üyeleri "en azından römork sağlam" gibi sözlerle birbirlerini teselli ederlerken olay mağduru teyzem duruma şu cümlelerle veryansın ediyordu: "boyun posun devrilsin herif"

1 yorum:

benjcev dedi ki...

bir de olayın şu boyutundan bakalım bir de argideşler. salli çok içilen bir yer. aynı zamanda salli çokça traktör kullanılan bir yer. hattı zatında salli içince deliren insanların bol olduğu bir yer. şimdi bunları venn şeması ile gösterecek olursak; bu üç kümenin kesişim kümesi baya büyük. ve bu olaylar hep bu venn denilen pezevengin etkisi ile oluyor.

toplumsal bir olayı da, venn şeması ile anlattım ya, valla asaplarım bozuldu. asap kısmını hızlı söylerseniz, ne kadar çok bozulduğunu anlayabilirsiniz.

not: salli denilen yer, california'nın salihli eyaletidir. bu da bilgilendirme mahiyetinde olsun.