4 Aralık 2009 Cuma

internet

"internet, sınırsız bir dünya" sloganını, ikramiyesiyle çocuğuna bilgisayar almış emekli bir öğremenin çıkardığı o kadar belli ki. nereye sınırsız be adam? hemen size kanıtlayacağım. ben de şu an yazarken yapıyorum bunları.

1. youtube'u açalım.
2. açtık mı? hadi bekliyorum.
3. arama yerine, mesela "göktan mevsimler" yazalım. hah tamamladı, o işte.
4. çıkan ilk sonucu tıklayalım.
5. şarkıyı dinlemeseniz de olur. buyrun, ilk yorum: "bisiklet yerine harleyle baslasaymis clipe daha ii olurdu...neyse izliyelim bakalim"
6. hadi selamün aleyküm.

alın size canlı ispatı. sınırına koyayım internet. server'ına ayrı, domain'ine ayrı, bisikletine ayrı koyayım senin. bugün iyice sinirlendim bu internete.

bir adet program indirmek istedim, 500 kilobayt falan. orjinalinin ücreti 89,95$ + kdv. ebiğidir gabiğidir 100$ de sen ona, düz hesap. bakın 100$ yaklaşık olarak 150 tl yapıyor. o an anneannemin çok güzel bir sözü kulaklarımda çınladı: "oğlum herkesi sen kendin gibi sanırsın, kandırıverirler seni. her yer para tuzağı zaten".

bir yanda bilişim dünyası ve patent kurulu, diğer yanda anneannem. tabi ki anneannem "k.o" çekti bu hamlesiyle. kendisinin güç bölmesi yemyeşilken, karşı taraftaki kapitalist dünyanın gücü bitmişti, full kırmızıydı. annennem döndü ve zafer işareti yapıp tesbihini çekti.

ben de dosta güven, düşmana korku salan can dostum google'a yazdım: "download free keygen". bir dokun, bin ah işit. bir tıkla, bin pop-up kapat. hele hele o "ilişkiye girmeyi öğren" yazan reklam heryerden çıktı. dürzüye bak, herkese osbirci muamelesi yapıyor.

saat 6 oldu indiremedim bak programı. 6 saatir uğraşıyorum. bilgisayarın diski full virüs doldu. fareye bile virüs girdi amk. geziniyor kendi başına evde.

neyse allah düşmanımı, internetten zor bulunan bir programı indirmeye mecbur kılmasın.

yüce rabb'im, bütün açık kaynak kodları ümmetine bahşetsin. ya rabb'el alemin, başta mustafa kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, kurtuluş savaşı şehitleriyle birlikte internetten program indirip lisansıdır, keygenidir, c:\program files dizinine programı nizami şekilde kurmak uğruna son nefeslerini vermiş nice müslümanın taksiratlarını affet ya rabb'im. sen bu pek özelliği olmayan 4 aralık cuma akşamında, elleri farede gözleri kızarmış, bannerlardaki zina içeren reklamlara bakmayan inananlara düzgün bir torrent sitesi veyahut bir rapid linki ihsan et ya rabb'im.

ulan şimdi düşündüm de, göktan klibe bisikletle değil de harleyle başlasaymış daha iyi olurmuş.

Hiç yorum yok: