14 Aralık 2009 Pazartesi

derleme: futbol

  • belli bir mesafeden veya şekil tarz ile vurmak için gerekli olan gol sayısı eşiğini uefa açıklasın bi' zahmet. kahvehanelerde falan duyarız "oha oha oha, kaç tane golün var oradan? 55 metreden, bir de utanmadan çaprazdan vuruyor eşek", "rövaşata ile kaç gol atmıştın da şimdi deniyorsun bre deyyus?", "olm çift salvolu parende ile kaç gol attın da şimdi atıyorsun? jimnastik oyunları mıydı? pardon. evet izliyoruz" gibi serzenişler. bunlar hep cevap bekleyen sorular.
  • misal şöyle bir cümle duyduk mu: "evet abi, futbol hayatında 4 tane gol atmış o bölgeden. onun vurması kadar mantıklı bir şey göremiyorum". ben böyle saygılı bir taraftar olmak için, uefa'nın bu eşik değeri açıklamasını bekliyorum. elimde türkcell super ligi ve avea öğretmen hattındaki bütün futbolcuların attığı gollerin sıralı tam listesi var. ona göre tepkimi vereceğim.
  • "baban da mı minareciydi?" tepkisinin altın gol kuralı ile birlikte, bahar temizliği yapan bir anne tarafından kaldırıldığını biliyor muydunuz? konuyla ilgili, "amaaaan o ne öyle, attım gitti." demiştir.
  • "eskiden cine 5'te yayınlanırdı maçlar"a karşılık verilen "o da bir şey mi, teleon vardı ha yavrum ha" kadar uzak, bu ülkeden bir şampiyonlar ligi finalisti çıkması.
  • federasyon, youtube'daki gol ve tezahurat görüntüleri altında birbirine küfür eden taraftarları ip'lerinden bulup yılmaz vural'a dövdürtmeli bence. hem yılmaz vural da bir işe yaramış olur.
  • yapılan bir ankete göre, 2005 yılında volkan demirel'in, formasını tribüne atayım derken kolunu çıkarmasını sürpriz bulmayanların oranı %79. %12'lik bir oran, formayı stadın dışına atmasını beklediklerini söyledi. ankete katılanların %8'i ise volkan demirel'i tanımadı; kalan %1'lik kısım ise "süleyman demirel'in oğlu mu o? yediler bitirdiler ülkeyi, yediler bitirdiler" diye sitem etti.

Hiç yorum yok: