25 Aralık 2009 Cuma

çocuk

insanlar çocuklarını nasıl zaptedebiliyorlar, anlamış değilim. çocuk, doğası itibariyle, laf dinlemeyen bir mahlukattır. insanoğlunun vücudunda 5 yaşına kadar, aldığı doğru talimatları tersine çevirerek (inverter); yanlış talimatları da yükselterek (amplifier) beyne ileten bir organ vardır. buna göt denir.  daha sonrasında, göt organının bu işlevi körelir ve normal sindirim sistemi işlerini icra etmeye başlar.

inverter örneği: "oğlum koşma!" talimat beyne şu şekilde gider: "koş, daha çok koş, geberene kadar koş."

amplifier örneği: "oğlum daha çok bağır, bağır da öleyim, sen de kurtul ben de kurtulayım." beyinin bu direktifi algılayışı "daha çok bağırmalıyım. evet, daha çok. boğazım yırtılmalı adeta" şeklindedir.

kadınlar bir de 3-4 yaşındaki çocuklarla dolmuşlara biniyorlar. nasıl bir cesaret bu, aklım almıyor. valla görseniz şaşırırsınız, o çocuklarlarla kalabalık ortamlarda bile geziyorlar. azarlaya azarlaya, dur yapma diye diye, çocukların kollarını çeke çeke, sündüre sündüre. lan o çocuk, dolmuşun altına girer, hafazan allah korusun. o çocuk, en ufak frende uçar gider balon gibi.

bir de bu anneler, bazen başka şeylerle ilgileniyorlar. sanki çocuğu "şu yokuştan aşağı kendimi salayım da zalımlara dünyanın kaç bucak olduğunu göstereyim veyahut yuvarlanarak trafiğe çıkayım en iyisi" demiyormuş gibi  alışveriş falan yapıyorlar.

Hiç yorum yok: