25 Kasım 2009 Çarşamba

etkinlik


ne zaman bir "kapanış konserli etkinlik" bir görsem, sanki beyaz peynir ve saralleli sandviç(1)(2)(3) yemişim hissiyatına kapılıyorum. millet sırf konseri dinlemek için, senin konuşmalarını dinleyecek. planın bu ha?

olm adamlar, istiklal marşı ve saygı duruşundan sonra dışarı sigara içmeye çıkacak; sonra saatlerine bakıp "konser başlamıştır artık" diyerek içeri girecekler. bu bariz. misal yukarıdaki etkinliğe saat 15:30 sıralarında girenlerin sayısı, içeride olanlardan 3 kat daha fazladır. yaklaşık olarak tabi.

"konsersiz etkinliğe gitmeyen, gitti mi de yarıda çıkan bir millet, çene altından gıdı çıkartmaya mahkumdur." (benjcev, biraz önce - içimden söyledim, takdir edersiniz ki manyak değilim -)

(1) : tarifi; yarım ekmeğin içine, saralle bir bıçak yardımı ile sürülür. daha önceden kestiğiniz beyaz peynir, içine tıkıştırılır, ve ekmek kapatılır. yaklaşık 5 dakika bekledikten sonra, sunulmaya hazırdır. (ne yemek yaparsan yap, 5 dakika bekletmek şanındandır). afiyet olsun.

(2) : salihli sekine evren anadolu lisesi yanındaki hüseyin bakkal, hala bu sandviçten yapmaktadır. salihli'ye gittiğinizde hüseyin bakkalı görmenizi isterim. hatta ilk başta, okulun duvarından atlamalısınız ki tadı çıksın. bunları yapmadan "salihli gördüm" demeyin. gerçi neden böyle bir şey diyeceksiniz? bildiğiniz ilçe lan. kaymakamlık falan var, hökömet binası diyorlar, belediye sarayı var, caddesi var, insanlar yürüyor. az kalsın şehrin içinden otoyol geçecekmiş ama ıskalamış, dışından geçiyor.

(3) : ayrıca, 'bir şehri gördüm' diyebilmek için yapılması gerekenler listesini, mahalli yöneticiliklerden alabileceğinizi biliyor muydunuz? bir de, sabah kahvaltıda çayınıza katacağınız bir tutam maydonozun vücudunuza zerre katkısı olmayacağını, aksine ağzınızın dadını bozduğuyla kalacağınızı biliyor muydunuz? bunlar hep, hayat için küçük ipuçları.


-- bu da, dünya tarihindeki, kaynakçası kendinden uzun ilk yazı olsun.--

bu ara yukarı yazma skini iyi buldum ha. ben bunu kullanır dururum gari.

1 yorum:

akn dedi ki...

olum cem uzan bu stratejiyle yüzde 7 filan oy kaldırdı memleketten.

bu yorumu yazmasam da olurmuş aslında ama, her yazının altına yorum girmek gibi mülteci hedeflerim var. seni güldürebilmek, soytarılığa kaçmadan...