11 Haziran 2009 Perşembe

düğün videolarında kameraya bakan adamlar

şimdi, yaklaşık iki hafta önce "destere" filmini izleyip, dünya üzerindeki bütün filmeri bitirmiş bulunmaktayım. tabiri caizse sinamanın sonuna geldim. bu yüzden, akraba akraba dolaşıp, kah sünnet töreni, kah nikah töreni videolarını izliyorum. arada da youtube'u açıp, son 3 tane kalan "aşqımaaa, onu çoq seviyorum" yazan, gül ve sevgili fotolarından oluşan müzikli slayt şovları izleyeceğim.

herkes bilir ki; düğün videolarında, şöyle bir giriş sekansı bulunmaktadır. herkes oturmuş, ya yemek yeniyor; veya her ne izzet-i ikramda bulunulmuşsa onları tıkınıyor; veya da sülalenin bazı ileri gelen neşeli, beyaz saçlı, kırmızı yüzlü adamları alkollerini alıyorlar usul usul. sanki yönetmen bu sahnede, birazdan yaşanacak gerdan kırma, alnını paraya yatırma, göbek atma, takı takma gibi eylemlerin; o büyük ve şanlı olayların kahramanlarını tanıtıyor.

işte bu sahnede çoğu kişi, kamereya bakar. gözlerini kaçırmadan. düşünürüm ki, ya kameraman çıplak, ya mazhar alanson, ya da siyam ikizi. şimdi son iki ihtimal çok düşük, çünkü mazhar alanson'un böyle ulusal düzeyde bir işi yapması çok zor. siyam ikizi bir kameraman da anatomik açıdan very very manyak.

ee bre amuğagoyum nobre'ye.. neyse çıplak kameramanlar istemiyoruz düğünlerde. olm düğün dediysek de, dernek dediysek de, dal taşak kameramanlık yapma. tamam görünmez kahramansın, set ekibisin ama ayıp. en azından üzerine bi don giy.

Hiç yorum yok: