20 Temmuz 2009 Pazartesi

istanbul'da dayak yiyorum, gözlerim kapalı

belalım, kasaturalım; mobiletli selman'a

nikim yok benim, şu yazısıyla ankara'da kavga etmenin zorluklarından bahsetmiş. haftasonu ankara'da 2 haftalık iznimin startını verecek olan ben ve ceketli ali dayi için, güzel bir çalışma olmuş. zira, biz manyak bir çift olarak, turistik gezilerimizde yöre halkı dövmeye bayılıyoruz. hatta bir keresinde kuşadası'nda sıkıntıdan caretta caretta dövmüşlüğümüz var. salak, kabuklu ve hantal hayvanlar olduğu için, dövümü pek rahat.

istanbul'un ankara'dan farkı, yediğin dayağın herhangi bir resmiyet kazanmaması. bakın, kavga demiyorum. bariz dayak. hadi, ankara'da gözünü karartıp milletvekili yeğeni dövdün. ama burada yok arkadaşım, her nasıl oluyorsa dayak yiyorsun. daha bugün, istiklal'de alman bıçakladılar. allahıma dünya savaşı çıkartacak bir olay aslında. ama birleşmiş milletler, bu dünya savaşı konusunu artık sıkı tutuyor, öyle saçma sapan konularda savaş çıkmıyor. yoksa 2124'teki tarih kitaplarında 3. dünya savaşı'nın çıkma sebebi olarak "türk gencosunun 'ne bakıyon hans' diyerek almanı bıçaklaması" olarak göstermesi hoş değil.

ayrıca, istanbul'da dayak yiyecek olanlara şu tavsiyelerim olacak:

1. polis çağırmayın.
2. döven adamın arkasından "belanı skerticem olm, sanayiden adam toplayacağım, bu dünya ikimize dar, çok analar ağlayacak" gibisinden tehditler savurmayın. yorgun bela'dan mükerrer bir dayak yemek hiç hoş değil.
3. dayak yemeyin. delikanlılık göstermeyin. kaçabiliyorsanız kaçın. kaçamıyorsanız, süt çocuğu imajı bırakıp, karşınızdakinin acımasını beklemeyin. bilakis, "biz de bu yolun yolcusuyuz" havası takının.
4. "dayak yiyen adam, olay mahaline döner" diye bir kural yok. ikinci kez aynı dayağı yeme ihtimaliniz matematiksel olarak düşük olsa da, istanbul'un imkansız dayakların mekanı olduğunu unutmayın.
5. bu coğrafyada beyzbol popüler bir spor olmasa da, sopasının "haydar" ismiyle çok popüler olduğunu aklınızdan çıkarmayın. sanki özal döneminde, "her torpidoya bir haydar" kampanyası düzenlenmişçesine düşünün ve trafikte artizlik yapmayın.
6. küçük çocuklardan korkun. bulaşmayın.

umarım faydalı olur.

Hiç yorum yok: