19 Temmuz 2009 Pazar

ankara'da kavga etmek zor iki gözüm

konuya girmeden evvelce, lafı açılmışken şunu belirtmek isterim: zuhal olcay gibi sevgilin/eşin/hatunun/fakbadin/takıldığın filan biri olsun, çok samimiyetle söylüyorum ki, üç vakte kadar kanser olursun. öyle sıkıntı verici melankolik bi izlenim yaratıyor bende. umut sarıkaya'nın trt2 gibi kadını gibi.

şimdi kabaca bi hesap yapalım: ankara'da 550 milletvekili var. bunların oğulları, yeğenleri, tanıdıkların çocukları filan olan toplam 750 genç erkek olduğunu varsayalım. babacan şimdi açık konuşmak gerekirse -ki neden kapalı konuşalım ki- bu 750 gençten herhangi biriyle kavga etsen götünü keserler lan. milletvekili yakınına ağız burun girişmiş bi insan! piii, ürperdim.

bi hesap daha yapalım diycem lakin tamamen dübürden uydrulduğu belli olacak rakamın. binin üzerinde üst rütbeli subay var. yolda yürürken çarptığın kır saçlı orta yaşlı parlak herif (bu tanımlamadan dolayı bile başım belaya girebilir) tümgeneral olabilir. hacı biz askerdeyken (sene 1967 diycekmişim gibi oldu ama iki ay önce. evet) tümgeneral gelecek dediydiler de kışladaki kaldırım taşlarını yaladıydık tek tek. bi tane kütahyalı eleman vardı da, general geldiğinde narkotik köpekleri kanlı canlı görünsünler diye itlerin taşaklarını oğuşturuyordu sabah akşam. inanmadın dimi? ister inan ister inanma, general böyle bişey. dört tane adanalı er, general gelince taşaklarını taşımakla görevliydi. herifte öyle bi taşak vardı... neyse, çarpıp da asabiyetle kavgaya tutuştuğun adanm general çıkabilir. sonrasını yazmaya mecalim y..

dünyada 180 tane ülke var desek, ankara'da da 150sinin elçiliği vardır. misal akşam eve giderken, içkiyi fazla kaçırmış (halk arasında zilzurna sarhoş olmuş deniyor ama adam diplomat olunca tabir bu oluyör) karakuru bi adam sana küfretti. neden diye sorma. etti işte. kulağının dibine anadolu iç anadolu zumzuğunu koyduğun adam çin büyükelçisi. kedi tekniğiyle bi anda tepene biner de 3 vuruşta soluğunu keser; iflahını sker de senin hala olan bitenden haberin olmaz. hadi diyelim adam çin değil de ekvadorlu olsun. olsun! diplomat eleman. polis dokunamıyo sen nasıl dokunacan?

üst düzey bürokratları ve yakınlarını saymadım bile daha. dünya kadar basın mensubu var mesela. biriyle kavga etsen, ikinci günü basın özgürlüğüne çirkin saldırı diye sürmanşette görürsün kendini. eşe dosta resil olursun. sonraaa mafyası mufyası, taşaklı mütahidi de boldur buranın.

sorun yalnızca mühim adamlar da değil. ulus'un kaleye bakan diliminde harlem'de görmediğin, çin mahallesinde görmediğin derecede pis adamlar var. hiç bakmadığın halde ne bakıyon diye bulaşan adamlardan bahsediyorum mirim. şaka değil bu...

lan en olmadı, trafikte korna çaldığın eleman melih gökçek'in oğlu çıkar da bagajdan aldığı samuray kılıcayla altı eşit parçaya böler şu yıllardır güneş yüzü görmemiş peynir beyazı vücudumu! evet tatile ihtiyacım var. psikolojik ve fiziksel yönlerden tatile ihtiyacım var. yoksa kavgacı bi insan değilimdir.

1 yorum:

vanlı sor izmitte dedi ki...

akıakıkı. küsüz müsüz amma, seviyorum ulan bu dübürşahı!