7 Aralık 2010 Salı

karartma

lafa zart diye gireceğim aga. evet, siteye bir haftadır girilmiyordu. evet, ilk girilmemeye başladığında da oradaydım. evet, umarsızım. hayır, indirin o odunu.

şimdi diyeceksiniz ki "bu ne gamsız, bu ne tasasız site yöneticisi, bu nasıl adminlik, bu nasıl bir? edeb yahoo. yaba daba du"  açıkçası sinirlenince hiç çekilmez oluyorsunuz. sitenin açılmadığını farkettiğim ilk anda, bunu sakinlikle karşıladım. ilk anda, adeta bir planı olan adam gibi hiçbir şey yapmadım. fakat bu durgunluğum, planımın mevcudiyetinin getirdiği bir vakurluktan değil, bariz mallıktandı. aklıma hiçbir şey gelmiyordu amk.
koca blogu, tanımadığım etmediğim, yolda görsem tanımayacağım adamların blogger denen adı batasıca şirketin sistemine kurmuştuk. elimden ne gelirdi? hele hele, yer yer şehvetli, bazen pornografik (deatly sağolsun); yer yer bütün iktidarları yerle bir eden güçlü kalemlerimiz aklıma geliyor, bu yüzden siteyi hökömetin kapattırdığını düşündükçe de bırakın siteyi açmak için çabalamayı, bütün suçu nasıl Habp ve ErdEm'in üzerine yıkarım da başıma bir iş gelmemesini sağlarım diye düşünüyorduö. korkaklığımdan değil ama. gerçek bir lider, her zaman dışarıda olmalıydı. gittim saçımı kestirdim, hafazan allah korusun, ne olur ne olmaz diye.

baktım 2 gün oldu, 3 gün oldu, ne eve yazı geldi, ne de polisler. fakat siteye de hala girilmiyor. anladım ki yine bizi engellemeye çalışan iç (Habp ve ErdEm) ve dış (genel) mihraklar harekete geçmişti. ben de harekete geçmeliydim. kumanda panelinde amaçsızca dolandım. orayı burayı kurcalarken, tasarımı bozdum. daha doğrusu bozmuşum, site açılınca anladım. zaten girilmeyen sitenin içine sıçmıştım, bu da sıvası olmuş.

böyle düşünürken, o esnada site kendi kendine açılmış. bunu görünce de öyle sevindim ki; hakan altun'un kendiyle aynı ismi taşıyan "hakan" albümünden arızalı şarkısını patlattım. hüzünlü görmeye alıştığımız arabeskçilerin, hızlı gibi şarkıları ne garip oluyordu...

Hiç yorum yok: