8 Şubat 2010 Pazartesi

dozer, izlenme rekoru kırdı


"23 yaşıma girdiğimden beri, garip şekilde içimde bastıramadığım bir iş makinası izleme tutkusu başladı."
[hakan sefer, 27 yaşında, mühendis]

"pazar günleri, oğlumu da alıp greyderleri izliyorum. müthiş."
[murat ergin, 47 yaşında, emekli]

"mahalleye asfalt atıldığından beri, kocam eskisi gibi değil."
[şerife yazgı, 35 yaşında, ev hanımı]

kadın dergilerindeki dravdan cinsellik anıları gibi başladık ama du bakalım. bugün gördüğüm manzara karşısında hakikaten etkilendim. yaklaşık 20 kişiden oluşan, ihtiyarından gencine envai çeşit insan barındıran bir grup erkek, kutu kutu pense oynar gibi ele ele tutuşmuş ve iş makinası izliyordu. hayır, bu makinalar iş gücünden tasarruf için yapıldı. sen, o makinanın kazandırdığı 5 adamlık iş gücünün 4 katını neden ziyan ediyorsun?

bilim kurgu filmlerinde, insanoğlunun yarattığı makinalar, yapay zekalarındaki bir hata nedeniyle, isyan edip, insanoğluna savaş açar. gerçi,  "insanoğlunun yedi ceddine çömme makina a.ş." şirketinde insan kaynakları nasıl çalışıyorsa artık, en kritik noktaya en beceriksiz adamı yerleştirmiş. yapay zeka yapıyorsun olm, sen ne olur ne olmaz diye, "karşındaki insansa, saldırma" komutunu neden koymuyorsun?

işte, gerçek hayatta da, dünyayı ele geçirmesi en muhtemel makinalar; dozerler, greyderler, silindirlerdir. türkiye insanında zeten bu makinalara çok büyük saygı var. yani bize dozer gelse, babam yeminle salona yer yatağı yapar, yatılıya kalır o dozer bizde. o radde hayran. her bayram, forkliftin ellerinden öpüyorum lan ben.

 belki de ele geçirdiler.

Hiç yorum yok: